Végre egy jó hír a járvány idején: újabb szakembereknek kínál állást Szegeden a Lufthansa

Végre egy jó hír a járvány idején: újabb szakembereknek kínál állást Szegeden a Lufthansa

Idén márciusban nyitott irodát Szegeden a Lufthansa Systems Hungária. Michael Herrmann, a társaság ügyvezető igazgatója már a megnyitón bejelentette, hamarosan bővítik a létszámot: állják a szavukat! Bejelentették, a jelenlegi tizenhétről legalább harmincra növelik a Victor Hugo utcai irodában dolgozók számát.

A német óriás légitársaság magyarországi szoftverfejlesztő cége három évvel meghosszabbította a Szegeden tavasszal átadott irodájának bérleti szerződését és bejelentette, további jól képzett munkavállalókat kíván foglalkoztatni.

Java és JavaScript fejlesztők, tesztelők és adatmérnökök felvételét tervezi a légiközlekedési informatika egyik meghatározó világvállalatának Victor Hugo utcai irodája: a jelenlegi 17-ről legalább 30 főre szeretnék duzzasztani a szegedi egység létszámát.

– Maximálisan elégedettek vagyunk a többféle kompetenciával rendelkező itteni kollégák eddigi teljesítményével, akik fél év alatt számos termék fejlesztésébe kapcsolódtak be, amelyek több megrendelőt, köztük nagy légitársaságokat is érintenek – mondta Fritz Zsombor site manager.

A szakember további pozitívumként említette, hogy a járványhelyzet miatt sem kellett változtatniuk eredeti növekedési terveiken. Ennek megfelelően a napokban hosszabbították meg további három évvel az egykori tiszti klub épületének első szintjén kialakított iroda bérleti szerződését.

A cégcsoport – amelyhez a szegedi iroda is tartozik – több mint 350 légitársaságnak dolgozik, az itt fejlesztett szoftverek közel 700 ezer légi járat sikeres működéséhez járulnak hozzá.

A Lufthansa System az elmúlt negyedszázadban számtalan irodát nyitott a világ számos pontján, New Yorktól Szingapúrig, Budapesttől Szegedig. A 25 éve nyitott budapesti irodában jelenleg több mint 450 magasan képzett szakember dolgozik.

Munkájukkal a légiközlekedés szinte összes szegmensére egyedülálló megoldásokat kínálnak, az útvonaltervezéstől a személyzet beosztásán át a fedélzeti szórakozásig minden területet képesek ma már informatikai szolgáltatásokkal lefedni.

Szegeden a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazásokat, továbbá a repülőjegyértékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldásokat fejlesztenek és tesztelnek. Bejelentették azt is, hogy a Szegedi Tudományegyetemmel és partnereivel tavaly elindított együttműködésüket is folytatják.

Az alkalmazott és ipari kutatási kooperáció eredményeit termékfejlesztéshez és már létező megoldások tökéletesítéséhez is felhasználják, miközben az egyetemen diplomát szerző fiatal szakemberek utánpótlást jelenthetnek a vállalatnak.

Forrás: www.szeged.hu