500 munkahelyet teremtett Szegeden a 10. magyarországi jubileumát ünneplő BP Globális Szolgáltató Központ

500 munkahelyet teremtett Szegeden a 10. magyarországi jubileumát ünneplő BP Globális Szolgáltató Központ

Egy évtizede érkezett Magyarországra a BP Globális Szolgáltató Központja, amely budapesti székhelye mellett 2017-ben Szegeden is irodát nyitott. A vállalat a tervezettnél korábban, alig két év alatt félezer új állást hozott létre a Tisza-parti városban – írják sajtóközleményükben.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a BP Globális Szolgáltató Központja (BP GBS), hiszen a vállalat egy évtizeddel ezelőtt, 2009-ben nyitotta meg magyarországi központját, 2017-ben pedig 500 fős beruházással egy második szolgáltató irodát is létrehozott Szegeden. Két magyarországi helyszínén a BP GBS közel 2500 munkavállalót foglalkoztat, (közvetve pedig mintegy 27500 embernek teremt munkát Magyarországon. Ezzel a BP egyike Magyarország öt legnagyobb szolgáltatóközpontot üzemeltető vállalatának is.


A tervek szerint a szegedi iroda 2020-ra érte volna el az 500 fős létszámot, ám ez az ambiciózus cél mára már teljesült. A BP a Szegedi Tudományegyetemmel is együttműködik, és közös kurzust indítanak minden évben, amelynek keretében eddig négy félév alatt mintegy 80 hallgató ismerhette meg a szolgáltatóközpontok működését és nyerhetett betekintést egy globálisan működő, nemzetközi és számos kultúrát magáénak tekintő energiai nagyvállalat mindennapjaiba.


A vállalat a 10. magyarországi jubileumát ünneplő szegedi eseményen bejelentette, hogy napelemeket fog telepíteni szegedi irodája tetőszerkezetére, és ezzel 45 tonnával csökkenti éves széndioxid kibocsátását. A cég három területen is lépéseket tesz az alacsonyabb karbonkibocsátás érdekében: környezettudatos munkahelyet fejleszt, megújuló energiát használ, illetve fenntartható mobilitást biztosít munkavállalói számára. Szeged a fenntartható városi közlekedést ösztönző SASMob projektben részt vevő európai városok egyike, amely programhoz a BP is csatlakozott. Emellett a vállalat, energiaipari szakértelmét hasznosítva, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal is együttműködik az Európai Bizottság részére készített nemzeti energiastratégia és klímapolitika kidolgozásában.

Forrás: HRportal

Képek: Szeged.hu, Budapest Business Journal