A jövőre és a jövőnek épít a Solar Konstrukt Szegeden

A jövőre és a jövőnek épít a Solar Konstrukt Szegeden

Új telephelyet épít a szegedi Solar Konstrukt Kft., aminek teljes bekerülései költsége elérheti a hatszázmillió forintot. A cég dinamikusan növekszik, piaca egyre bővül. Hatodik sebességbe kapcsolt a napelemes rendszerek telepítése – Szegeden is.

A tervek szerint a júliusban, a Tűzoltó utcában elkezdett építkezést követően jövő év tavaszán adják át a Solar Konstrukt Kft. új telephelyét, amire közel 208 millió forint vissza nem térítendő uniós pályázati pénzt nyert el a cég.

A napelemes és elektromos fűtésrendszerek telepítésére, valamint az elektromos fűtőpanelek értékesítésére szakosodott kft. 2012-ben alakult, két fővel.

– Az elmúlt tíz évben folyamatosan növekedett a cég, amely már ötven főt foglalkoztat – mondta a készülő telephelyen rendezett sajtótájékoztatón Csányi Gábor, a Solar Konstrukt Kft. ügyvezető igazgatója, aki Romics Béla ügyvezető társával együtt mutatta be az épülő telephelyet.

Ha elkészül a Tűzoltó utcai telephelyük, akkor kétezer négyzetméteres épületbe költözik itt a cég, amiből 1200 négyzetméteres lesz a raktár, a fennmaradó részben kapnak helyet az irodák és a bemutatóterem. Az új telephely azért is mérföldkő a cég életben, mert eddig nem saját, hanem bérelt ingatlanokban folyt a Solar Konstrukt Kft. működése.

– Hosszútávra tervezünk – Csányi Gábor ezzel is indokolta a csütörtökön, a telephelyen elhelyezett időkapszula elhelyezését.

A nemrég elindult új telephely kialakításának része lesz a cég informatikai rendszerének és webáruházának megújulása is. Raktárkapacitásuk annak köszönhetően kiemelkedően magas lesz, hogy abban hatméter magas polcrendszert alakítanak ki. Napelemekkel és hőszivattyúval szerelik fel épületüket, így saját energiaigényüket maguknak termelik meg.

Csányi Gábor beszédben kitért arra is, hogy az általános gazdasági környezetet az elmúlt években befolyásolta a koronavírus-járvány, a klímaválság és az orosz–ukrán háború. Az ebből származó nehézségekkel a Solar Konstrukt Kft.-nek is szembe kellett nézni, még akkor is, ha nagyon eredményes éveket tudhatnak maguk mögött.

A jövőt viszont az energiatakarékosságra való törekvés és a környezetbarát energiafelhasználás fogja jellemezni – hangzott el. Az érdeklődés eddig is jelentős mértékben növekedett, ám a rezsicsökkentés részleges kivezetése szabályosan „felrobbantotta” a piacot – mondta el a Szeged.hu érdeklődésére Csányi Gábor. A vásárlói érdeklődés óriási, két hónap alatt annyi megrendelést kaptak, hogy ezzel éves kapacitásaikat kimerítették.

A Tűzoltó utca egyike azoknak a Szeged által felújított ipari utaknak, amiket kifejezetten azzal a céllal tett rendbe az önkormányzat, hogy ott prosperáló vállalkozások találjanak otthonra. A gazdasági útfejlesztésre Szeged 1 milliárd 230 millió forint támogatást nyert, amihez további 97 millió forintot biztosított saját költségvetéséből, így összesen 1 milliárd 327 millió forintot költhettek erre a beruházásra.

Forrás: Szeged.hu

Képek: Szabó Luca