Újabb világcég bútorozza be magát Szegedre: a Zárda utcában nyit irodát az Envision Pharma

Újabb világcég bútorozza be magát Szegedre: a Zárda utcában nyit irodát az Envision Pharma

Szegedet választotta a gyógyszeriparban működő világcég, az Envision Pharma Group – írja a szeged.hu. Magyar leányvállalata most a Zárda utcában nyit irodát, ahol többek között a gyógyszeripart támogató szoftvereket fejlesztenek majd szegedi szakemberek.

Az Envision Pharma Groupot 2001-ben alapították Angliában. A világcég szolgáltatásokat és technológiai megoldásokat nyújt több mint 80 vállalatnak, köztük a húsz legjobb gyógyszeripari társaságból húsznak.

A gyógyszerészeti, biotechnológiai és orvostechnikai cégeket globális, innovatív technológiai és tudományos kommunikációs megoldásokkal támogató cégnek számos leányvállalata van a világon az amerikai Glastonbury-től a szerbiai Szabadkáig – és most már Szegeden is.

A világcég munkatársai – Jeff Troian, Jankovics Péter és Petra Battersby – Szegeden. (Fotó: Szabó Luca)

Hogy miért esett éppen Szegedre a választásuk? Nem véletlenül! – erősítették meg a világcég éppen itt tartózkodó képviselői, Petra Battersby, Jeff Troian, valamint a szerbiai leányvállalat műszaki vezetője, Jankovics Péter.

– Természetesen a szabadkai irodánk közelsége is fontos szempont volt, de legalább ekkora súllyal esett latba az, hogy a szegedi egyetemen kiváló az informatikus képzés, a város infrastruktúrája is jó, az önkormányzat pedig nagyon nyitottan és támogatólag fogadott bennünket.

A város beruházásokat támogató és lebonyolító cége, a Szeged Pólus segített nekik megfelelő irodát találni a városban.

A több lehetőség közül végül egy kétszáz négyméteres, Zárda utcai bérlemény mellett döntöttek: ez lesz a hazai bejegyzésű Envision Pharma Kft. székhelye.

A három irodahelyiséget és konferencia termet is magába foglaló irodát a napokban bútorozzák be, miközben gőzerővel keresik leendő munkatársaikat.

„Irodalesen” a Zárda utcában

– Kedden mi is részt vettünk az egyetem őszi állásbörzéjén, sok fiatal szakemberrel találkoztunk és nagy számban jelentkeztek is hozzánk. Hamarosan, a felvételi interjúkat követően döntjük majd el, kikkel fogunk együtt dolgozni a jövőben. Egyelőre 4-5 munkatárssal indulunk, de a tervek szerint rövid időn belül 15-re szeretnénk növelni a létszámot. Hosszabb távon pedig, ha sikeresnek bizonyul a szegedi iroda, még ennél is nagyobb létszámban gondolkodunk.

Forrás: www.szeged.hu