Szegeden bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental

Szegeden bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental

Magasan képezett IT-szakembereknek ad munkát a Continental-csoport vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó képviselete Szegeden. A Continental Autonomous Mobility Hungary eddig csak Budapesten volt jelen, ahol kétszáz fős irodát működtet.

 

Dr. Keszte Róbert, a Continental Magyarország országigazgatója elmondta, elsősorban az egyetemi képzés minősége és a városban meglévő – a szoftverfejlesztésre és az autóiparra egyaránt kiterjedő – szakmai közösség miatt döntöttek úgy, hogy a tevékenységüket Szegeden bővítik. Ugyanakkor a város földrajzi fekvése is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen Szerbiában és Romániában is rendelkeznek érdekeltséggel.

– A magasan kvalifikált szakembereket csak egy élhető város képes hosszú távon megtartani. Szeged ilyen a vonzó kulturális életével, számtalan programjával, sport és közösségi létesítményeivel, nyitott szellemiségével.

 

Dr. Lóránd Balázs, a Continental vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó üzleti terület magyarországi vezetője a bejelentés kapcsán kiemelte:

„A következő években Budapest mellett Szegeden is bővíteni kívánjuk a jelenleg közel 200 fő szoftvermérnökből álló budapesti csapatunkat. A Continental globális cégcsoportként rugalmas hátteret biztosít az alkotómunkához. Célunk, hogy olyan csapatokat építsünk fel Szegeden, amelyek minél nagyobb önálló felelősséggel rendelkeznek, és innovatív megoldások kialakításán tudnak dolgozni.”

Dr. Lóránd Balázs továbbá elmondta, hogy a munka már el is kezdődött, vannak olyan munkatársak, akik Szegedről dolgoznak távmunkában. Most negyven jól képzett szoftverfejlesztőt keres a cég, ha pedig a létszám növekedni fog, akkor saját szegedi iroda nyitásán is gondolkodnak.

 

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester hangsúlyozta, Szeged a tudásalapú gazdaságra épít, az a város a célja, hogy az egyetemről kikerülő szakemberek helyben találják meg boldogulásukat, így magas hozzáadott értéket teremtő munkahelyek jöjjenek létre.

– Szeged az elmúlt néhány évtizedben a magyar informatikai ipar egyik központjává vált. Ebben amellett, hogy az egyeteme sok jól képzett szakembert bocsát ki, fontos szerepe van a városnak is, hiszen egy olyan támogató környezetet tudunk biztosítani az informatikai iparnak, ami szerencsésen találkozik a cégek elvárásaival. A városban a multicégek mellett nagy számban működnek kisebb hazai vállalkozások is, mintegy háromezer fejlesztőnek biztosítva munkát az IT-szektorban, ez egy nagyobb autógyárnyi ember, akik magas minőségű munkát végeznek a piaci árnál magasabb bérért.

 

A szegedi csapat tevékenységének fókusza az első időszakban a mesterséges intelligencia alapú fejlesztéshez szükséges adatok előkészítése, feldolgozása, továbbá az ehhez kapcsolódó eszközök és keretrendszerek, valamint beágyazott rendszerek fejlesztése. Ezek a témák egyszerre kapcsolódnak az innovatív termék- és alkalmazásfejlesztéshez.

A Szegeden felvett kollégák az első időszakban távmunka keretei között dolgoznak majd, miközben lehetőség lesz arra is, hogy egyes napokon személyesen is együtt legyen a csapat Szegeden vagy Budapesten, ezzel elősegítve a személyes és szakmai kapcsolatok felépítését. Később önálló iroda nyitása a terv a vidéki nagyvárosban.

 

Az esemény végén a Continental az oktatásra és a kutatásra kiterjedő stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel.

 

Forrás: Szeged.hu és Continental.com

Fotók: Iványi Aurél