Létszámot bővít a GE Healthcare szegedi irodája

Létszámot bővít a GE Healthcare szegedi irodája

Rövidesen új irodát nyit Szegeden a GE Healthcare, amely szerdán együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetemmel. A főként diagnosztikai képalkotó szoftverek fejlesztésével foglalkozó cég jelenleg több mint 60 embernek ad munkát a városban.

A világ egyik meghatározó orvosdiagnosztikai eszközgyártójával kötött átfogó együttműködési megállapodást az SZTE. Rovó László rektor az aláírási ünnepségen elmondta, hogy az egyetem több mint 20 éve szorosan együttműködik a General Electric cégbirodalom e fontos vállalatával, hiszen már 2004-ben egy akkor csúcstechnológiának számító kardiológiai vizsgálati berendezést telepített a klinikára a cég.

Ferik Attila, a GE Healthcare mérnökségi igazgatója a szeged.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy kiváló az együttműködésük mind az egyetemmel, mind a városi önkormányzattal, ami nagy segítség számukra. A várossal például előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy új iroda megnyitásának lehetőségéről.

Az önkormányzattal közösen keresik azt az épületet, ahol megfelelő körülmények között folytathatják a munkát, és bővíthetik a létszámot.

A cég több mint 160 országban értékesíti termékeit, és 100 országban vannak munkatársai. Szegeden elsősorban szoftverfejlesztéssel foglalkoznak, de a mesterséges intelligencia területén is újításokat terveznek. Ferik Attila azt is elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik a szegedi irodájuk létszámát, és jelenleg 64 embernek biztosítanak munkát a városban. Fontos, hogy az egyetemről kiváló szakemberek kerülnek ki, és itt mind a programozók, mind az orvosi kutatásokban jártas fiatalok nagy számban jelen vannak, akik közül sokan jó szakmai lehetőséget látnak a GE Healthcare-nél folyó munkában.

A Szeged Televízió összefoglalója:

 

Forrás: www.szeged.hu