Autóipari mérnökirodát nyit a Thyssenkrupp Automotive Technology Szegeden

Autóipari mérnökirodát nyit a Thyssenkrupp Automotive Technology Szegeden

Autóipari mérnökirodát nyit Szegeden a thyssenkrupp Automotive üzletága, és ezzel a város a legmodernebb elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésének egyik nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő helyszínévé válik. A világcég a bejelentést szerdán délelőtt a Reök-palotában tette meg.

 

 

Az informatikai cégek egyik magyarországi központja lett Szeged, ebben az értelemben nem meglepetés a mai esemény, ugyanakkor nagyon örömteli – mondta el a thyssenkrupp Automotive mérnöki iroda nyitásának bejelentésén Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

Az egyetem és város együtt képes megfelelni azoknak a követelményeknek, amelyek az olyan cégek helyi megtelepedéséhez szükségesek, amilyen a német hátterű világcég igényei. Ezt azzal egészítette ki az alpolgármester, hogy a kreatív emberek és a kreatív cégek jól érzik magukat Szegeden, és az önkormányzat továbbra is sokat tesz azért, hogy az ehhez szükséges feltételek biztosítsa.

Szeged részt vesz a 21. századi gazdaság kiépítésében – folytatta gondolatmenetét Nagy Sándor, ezt jelzi, hogy jelenleg Szegeden háromezer szoftverfejlesztőt foglalkoztatnak az IT-szektorban tevékenykedő cégek. 

A thyssenkrupp Automotive huszonhárom éve van jelen Magyarországon, és csak 2015 óta 150 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, 2700 munkavállalót foglalkoztat – mondta el Tagai Dóra, a thyssenkrupp Components Technology Hungary HR vezetője. Hazai munkavállalói között 1200 mérnök található, akik a cég négy hazai gyárában és két mérnöki irodájában dolgoznak.

Szeged most került fel a thyssenkrupp Automotive térképére, amelyen eddig Budapest, Győr, Veszprém, Debrecen és Jászfényszaru volt eddig jelen. 

Igazi magyar sikertörténetnek nevezte Tagai Dóra a thyssenkrupp Automotive működését, amelynek kiindulópontja három magyar egyetemista innovatív ötlete volt, ami az elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésére vonatkozott. Ezt karolta fel annak idején a német óriáscég, és vált ezzel Magyarország száz legnagyobb cégének egyikévé. 

A thyssenkrupp Automotive az elkövetkező három évben összesen több mint 200 fővel tervezi növelni képzett mérnökei létszámát Magyarországon, és Budapest, valamint Veszprém mellett Szeged ideális helyszínként kínálkozott: a döntés során meghatározó szempont volt a Szegedi Tudományegyetem jelenléte, valamint az, hogy Szeged az utóbbi években egyre inkább egyfajta regionális központ szerepét kezdi betölteni az IT szolgáltatások és szoftverfejlesztés területén – jelezte Tagai Dóra.

Öröm, hogy sok cég lát lehetőséget Szeged tudásiparában – köszöntötte a thyssenkrupp Automotive itteni megjelenését Mihálffy Béla helyi országgyűlési képviselő, aki szerint a város az innováció központja lehet Magyarországon. Egyben utalt arra, hogy az elmúlt időszakban több informatikai cég kezdte meg működését Szegeden.

A befektetői bizalom jelének és bátor döntésnek nevezte thyssenkrupp Automotive szegedi megtelepedését és a cég további magyarországi fejlesztési terveit Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, aki a céget a világ egyik legnagyobb alkatrészgyártójának nevezte. Kiemelkedők a magyar-német gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok, nem véletlenül, hogy Németország a legnagyobb magyarországi befektető – hangzott el vezérigazgatótól.

 

Forrás: Szeged.hu

Képek: Szeged.hu és Hipa.hu