A HTEC Group Szegedet választotta magyarországi központjának

A HTEC Group Szegedet választotta magyarországi központjának

A HTEC Group amerikai technológiai tanácsadó és fejlesztő vállalat 4,7 milliárd forintos beruházással több, mint hatszáz munkahelyet hoz létre négy magyar városban, Szegeden, Budapesten, Pécsen és Debrecenben.

Az IT cég magyarországi terjeszkedésének kiindulópontja Szeged volt, a város befektetés-ösztönzési csapatával egy nemzetközi kiállításon találkoztak először- mondta el Nagy Sándor alpolgármester a helyszínen.

Szeged városfejlesztésért felelős alpolgármestere azt is elmondta, a cég Magyarországon először Szegedet kereste, a Szeged Pólus Nonprofit Kft.-vel vették fel a kapcsolatot. Hamarosan a városházán folytak a megbeszélések, és itt jelezték, hogy mivel tudják segíteni a munkájukat. Bevonták a Szegedi Tudományegyetemet, amivel nagyon jó együttműködés alakult ki. Az önkormányzat többek között segített irodát is találni a cégnek. Ezt követően a HTEC-et az önkormányzat bemutatta a kormány befektetésösztönzési ügynökségének, a Hipa-nak is. Az ilyen high-tech cégek, mint amilyen a HTEC, ugyanis jogosultak központi támogatásra.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a HTEC Group beruházásának bejelentésén, Szegeden elmondta, hogy a HTEC Group 4,7 milliárd forintos beruházásból, 700 millió forintos állami támogatás mellett, a vidéki helyszíneken egy-egy 120 fős, a fővárosban pedig egy 250 fős egységet állít fel a tervek szerint.    Beszédében kiemelte, hogy a projekt jól képzett, nyelveket beszélő fiatalok számára biztosítja nem pusztán a Magyarországon, hanem a vidéki nagyvárosokban maradás lehetőségét. Illetve rámutatott, hogy az ilyen típusú beruházások jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság dimenzióváltásához.

Szijjártó Péter külön megköszönte Szeged város munkáját, ami szükséges volt ahhoz, hogy hazánkat válassza befektetési területnek az amerikai cég.

Ugyanezt emelte ki a cég operatív igazgatója, David Schoch is megnyitóbeszédében. Az HTEC Group Közép-Európa egyik legnagyobb növekedést felmutató cége, ami egyszerre érdekelt az orvostechnikában, a logisztikában, a high-techben és a kiskereskedelemben.

 

Nagy Sándor alpolgármesterrel a Szeged.hu helyszínen készült riportját itt lehet megtekinteni.

 

A HIPA által készített bemutató, összefoglaló videó itt tekinthető meg:

Forrás: Szeged.hu, MTI

Fotók: Szabó Luca, MTI