Szegeden építi fel európai elektromosautó-gyárát a BYD

Szegeden építi fel európai elektromosautó-gyárát a BYD

Az Európába szánt elektromos személyautóik Szegeden készülnek majd, innen látják el az egész kontinenst. Terveik szerint 2030-ra minden tizedik villanyautót ők akarják eladni, és az első három európai elektromosautó-márka közé szeretnének kerülni.

A BYD a Szeged Ipari Parkot választotta, itt építi fel európai elektromosautó-gyárát. A BYD tulajdonosai több európai országgal tárgyaltak, Magyarországon is több várost felkerestek, végül Szegedet választották.

Hogy miért nálunk?

A kiváló infrastruktúra, a hármashatár közelsége, Szeged zöld szemlélete és beruházásai, a város tudományos rangja nagyon fontos szempont volt a cégnek. Szeged város közgyűlése az ipari park kijelölésével minden lehetőséget megteremtett arra, hogy a BYD Szegedre jöjjön.

Kik ők? Mit kell tudni az autóikról?

A BYD a világ vezető elektromosautó-gyártója. A kínai óriáscég folyamatosan terjeszkedik Európában: öt új elektromos modellel és több mint 170 márkakereskedéssel van már jelen a márka. Magyarországon októberben indították el az értékesítést három, tisztán elektromos modellel. Terveik szerint 2030-ra minden tizedik villanyautót ők akarják eladni, és az első három európai villanyautó-márka közé szeretnének kerülni.

Forrás: www.szeged.hu