Adattudósokra van szükségük, Szegedre jönnek: irodát nyit a városban az Apple-nek, a Facebooknak és a Netflixnek is dolgozó Starschema

Adattudósokra van szükségük, Szegedre jönnek: irodát nyit a városban az Apple-nek, a Facebooknak és a Netflixnek is dolgozó Starschema

Nem sokkal a washingtoni után nyitja meg szegedi részlegét a cég, ami szoftverfejlesztési és big data-rendszerek üzemeltetésével foglalkozó üzletágához keres szakembereket. A tervek szerint 2020-ig ötven embert akarnak felvenni.

A budapesti székhelyű, 2006-ban alapított Starschema Kft. megrendeléseinek mintegy hetven százaléka a tengerentúlról, főként az USA legnagyobb árbevételű nagyvállalataitól érkezik. Az ügyfeleik között van az Apple, a Walt Disney, a Pepsi, de például a Facebook és a Netflix is. Elsősorban a világ vezető techvállalataitól érkező megbízásoknak köszönhetően idei árbevételük várhatóan átlépi a 3 milliárd forintot, ami 30 százalékos növekedés 2017-hez képest. Míg tavaly még 150, idén már 200 embert foglalkoztatnak. A Starschema jelenleg az ország piacvezető big data- és üzleti intelligencia-szolgáltatásokat nyújtó vállalkozása.

Idén februárban 5 millió dollárt fektetett a cégbe egy magántőkealap, amit elsősorban üzleti tevékenységük szélesítésére és nemzetközi terjeszkedésre fordítanak, így augusztusban irodát nyitottak Washingtonban.

De nem csak külföldön, idehaza is terjeszkednek: decemberben nyitják meg az első vidéki irodájukat. A választásuk Szegedre esett, 2020-ra már ötvenfős csapatot szeretnének, ennek a tagjai elsősorban szoftverfejlesztéssel és big data-rendszerek üzemeltetésével foglalkoznak majd.

Kocsis Gergely, a Starschema értékesítési vezetője szerint több érv szólt Szeged mellett: 

„Eleve jó kapcsolatot ápolunk a Szegedi Tudományegyetemmel, ahol a különböző tanszékek tananyagaiban, kurzusaiban már elérhető az a szaktudás, ami az adattudóssá vagy adatmérnökké válás alapját képezi. Emellett évek óta működik a városban egy kisebb, termékfejlesztéssel foglalkozó csapatunk, ezért amikor megszületett a döntés, hogy vidéken is bővítjük szakértői bázisunkat, kézenfekvő volt, hogy az itteni tevékenységünket fejlesztjük tovább”.

A cég tapasztalt szoftverfejlesztőket toboroz, akik különböző projektekben saját termékek fejlesztésén fognak dolgozni.

„Emellett főként big data-rendszerek üzemeltetéséhez lelkes, tanulni akaró, jó angoltudással rendelkező, pályakezdő vagy akár a diploma megszerzése előtt álló informatikusokat is keresünk. Rájuk izgalmas kihívások, köztük a világ vezető tech vállalatainak megbízásai várnak”

– idézi Kocsis Gergelyt a Starschema közleménye.

Aki többet szeretne megtudni arról, hogy pontosabban mivel foglalkozik a cég, annak például ezt az Index-cikket érdemes elolvasni.

Forrás: www.szeged.hu 

(Fotó: azevirodaja.hu)