Központi helyen Magyarország az Expo Realon

Központi helyen Magyarország az Expo Realon

Központi helyen Magyarország az Expo Realon

A 2018. október 8-10. között Münchenben megszervezésre került Expo Real kiállítás a legnagyobb európai ingatlanfejlesztői- és befektetői szakkiállítás, ahol a piac teljes vertikuma megtalálható. Az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) összefogásával létrejött közös Magyarország-Budapest stand várta a szakmai befektetőket és érdeklődőket.

Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged az idei évben társkiállítóként külön szinten mutatkozhattak be a nemzetközi közönségnek

Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged az idei évben társkiállítóként külön szinten mutatkozhattak be a nemzetközi közönségnek

A Münchenben 21. alkalommal megrendezett szakmai vásáron több mint 2000 kiállító és mintegy 40 000 döntéshozó gyűlt össze 75 országból. A rendezvényprogram az ingatlan-beruházások területén tapasztalható és várható új trendekre, innovációkra fókuszál. A nemzetközi ingatlanpiac döntéshozóinak jelenlétében zajlik a jövőbeni fejlesztésekkel kapcsolatos információcsere, valamint az ingatlan projektek szemrevételezése a jövőbeni befektetési portfóliók előkészítéséhez.

A Magyarország-Budapest standon a kormányzati és önkormányzati fejlesztések mellett szálloda-, iroda és lakásfejlesztések, valamint gyógycentrumok is bemutatkoztak. Nagy érdeklődés kísérte a Liget Budapest Projekt – Európa legnagyobb közterületi, kulturális, rekreációs fejlesztése – újabb szakaszát, hiszen a városrészfejlesztés idén a megvalósítási fázisába lépett. Kiemelt figyelmet kaptak társkiállítóként megjelenő Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged, valamint a legnagyobb hazai fejlesztők (Atenor, Ceetrus, Forestay Development, Futureal-csoport, Gránit Pólus Csoport, HB Reavis, Horizon Development, Property Market, WING) projektjei. A bemutatott beruházások többsége – nagyságrendileg 2,5 milliárd euró – üzleti projekt, vagyis magáncégek valósítják meg.

Nagy nemzetközi érdeklődés mellett zajlott le a magyar standon a régiós és hazai piacot bemutató panelbeszélgetés. A Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazine főszerkesztője, Courtney Fingar által vezetett szakmai kerekasztal beszélgetésen Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Noah M. Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója, Kibédi Varga Lóránt MRICS, a CBRE Hungary ügyvezető igazgatója, Philippe Beurtheret, a Ceetrus magyarországi ügyvezető igazgatója és Jan Hübner, a HB Reavis magyarországi ügyvezető igazgatója mutatta be, hogy a kiugró eredményeket mutató hazai ingatlanpiac miként járul hozzá a régió kimagasló eredményeihez.

Az Expo Realon való részvétellel a HIPA célja az ország arculati építésén és népszerűsítésén túlmenően, hogy az ügynökség HIP (Hungarian Investment Projects) portfóliójában szereplő, előszűrt, komoly megvalósíthatósági potenciállal rendelkező, kulcsrakész ingatlanfejlesztési projektekre felhívja a célközönség figyelmét.

Forrás: www.hipa.hu