Világszínvonalú fejlesztés Szegeden

Világszínvonalú fejlesztés Szegeden

Közel egymilliárd forintos fejlesztést valósított meg Szegeden a Bodrogi Bau Kft. A beruházásnak köszönhetően egy világszínvonalú, Kelet-Európában egyedülálló polisztirol-szigetelőanyagokat gyártó gépsor kezdte meg működését.

November 7-én avatták fel Szegeden a Bodrogi Bau Kft. teljeskörűen automatizált, robotizált szigetelőanyag-gyárát. Az uniós forrásból és saját erőből megvalósított, közel egymilliárd forintos beruházás keretében a cég 40 ezer négyzetméteres Szatymazi utcai telephelyén két, összesen 4 ezer négyzetméteres üzemcsarnok épült fel. Ezekben gyártják az építkezéseken használható polisztirol szigetelőanyagokat.

A cég tulajdonosa, Bodrogi Ferenc elmondta, a beruházással egyszerre három célkitűzést szerettek volna megvalósítani, egyrészt a gyártókapacitás bővítését, másrészt a termékek minőségének javítását, és nem utolsó sorban a környezet védelmét.

Hangsúlyozta, a jó szigetelőanyagoknak köszönhetően a háztartások jelentős energiát takarítanak meg nyáron az épület hűtésekor, télen pedig a fűtéskor. Az energiahatékonyságnak köszönhetően pedig csökken a károsanyag-kibocsátás.

A most átadott gyártósor világszínvonalú, Magyarországon, de még Kelet-Európában is egyedülálló. A technológia automatizált és majdnem teljesen robotizált.

Hadar Attila igazgató kiemelte, a berendezés az irodából számítógéppel irányítható és a vevői igényeknek megfelelően tudják beállítani a gyártást, amely ezt követően, szinte emberi kéz érintése nélkül készíti el a terméket.

Az új gépsor, egy közel száz kilós szigetelőanyag-tömböt 3 és fél perc alatt készít el, majd azt a másik berendezés a kívánt méretre vágja és csomagolja. Évente közel 500 ezer köbmétert tudnak legyártani a fejlesztésnek köszönhetően. A készterméket az ország minden pontjára szállítják.

Forrás: www.szeged.hu

További képek érhetők el a szeged.hu galériájában: www.szeged.hu