Szegeden nyit irodát a Lufthansa informatikai cége

Szegeden nyit irodát a Lufthansa informatikai cége

A Lufthansa-csoporthoz tartozó Lufthansa Systems leányvállalata Budapest után hamarosan megnyitja új irodáját Szeged belvárosában, írja a szeged.hu.

A légiközlekedéshez nélkülözhetetlen szoftvereket fejlesztő Lufthansa Systems Hungária 10-15 fővel indítja el szegedi működését, és a tervek szerint évente 15-20 fővel bővül az iroda létszáma.

A közleményükben arról írnak, hogy jövőre lesz huszonöt éve, hogy a Lufthansa Systems Magyarországon létrehozta első külföldi leányvállalatát. A magyar informatikai képzés minősége és a jó szakemberek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország meghatározó szerepet játsszon a vállalat stratégiájában.

Azt is írják:

Szegedre a földrajzi elhelyezkedése mellett azért is esett a választás, mert a város egyetemén kiváló az informatikus-képzés. Ennek köszönhető az is, hogy a Lufthansa Systems Hungária a közelmúltban kutatás-fejlesztési együttműködést kötött az egyetem informatikai karával.    

A cég jelenleg mintegy 450 informatikai szakembert foglalkoztat Budapesten, akik több mint 300 légitársaság számára fejlesztenek, tesztelnek és üzemeltetnek olyan informatikai alkalmazásokat, amelyek biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen szoftverek közé tartoznak a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazások, valamint a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások.

A vállalat szegedi kollégái a tervek szerint ezeknek a termékeknek a fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak majd. A Lufthansa Systems Hungária jelenleg Java- és frontend-fejlesztők, valamint adatmérnökök jelentkezését várja nyitott pozícióira.

Forrás: www.szeged.hu

Fotók: Szeged.hu

Galéria az új iroda látványterveivel: