Jól működő infrastruktúra és a kiválóan képzett munkaerő miatt fejleszt Szegeden a Provident

Jól működő infrastruktúra és a kiválóan képzett munkaerő miatt fejleszt Szegeden a Provident

A pénzügyi cég közel száz új munkahellyel bővült Szegeden az elmúlt három évben. Adminisztrációs szolgáltató központjában ma már 113-an dolgoznak, több mint nyolcvan százalékuk diplomás, megközelítőleg minden tizedik munkavállaló megváltozott munkaképességű. Most újabb bővítésre készülnek, mert úgy látják, a főváros után Szeged az egyik legoptimálisabb település a munkahelyteremtésre.

A kisösszegű lakossági kölcsönöket nyújtó Provident Pénzügyi Zrt. tizennyolc éve van jelen hazánkban, a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance magyar leányvállalata. A nemzetközi cég hamar megtalálta Szegedet: már a kétezres évek elején irodát nyitottak városunkban, igaz, akkor még csak néhányan láttak el back-office jellegű munkát a Klauzál téren.

„2015 végén indítottuk el Szegeden az adminisztrációs szolgáltató központunkat, akkor mindössze 13 adminisztrációs munkatársunk volt a városban” – mondta Nemcsók Levente, a szegedi iroda vezetője.

Három és fél év alatt éppen száz új munkahelyet teremtettek, ma már a Tisza Centerben 113-an dolgoznak, szeptember végéig pedig újabb 18 munkatársat várnak.

Hogy mi mindennel foglalkozik a több mint száztíz szegedi munkatársuk? A Tisza Centerből végzik az egész országot lefedő cég adminisztrációs támogatását, többek között itt rögzítik és tartják napra készen az ügyfelek adatait, vagy a kihelyezett kölcsönszerződések egyenlegét. A szegedi irodának ez a legnagyobb létszámú részlege, itt 67-en dolgoznak.

Idén februárban indult a szegedi call center csoport, ahol jelenleg 14-en fogadják az ügyfelek hívásait, vagy keresik fel a potenciális partnereket. Ugyancsak az év elejétől működik Szegeden az a csoport is, amelyik a telefonos hátralékkezelés egy részét végzi a vállalaton belül.

Az irodavezető elmondta, Szeged nagy előnye az egyetem, itt kiváló, jól képzett munkaerő áll folyamatosan rendelkezésre, mert a végzett egyetemisták többsége szeretne Szegeden maradni.

Nemcsók Levente szerint – aki ugyan nem itt született, de mára teljesen beleszeretett városunkba és igazi lokálpatrióta lett – Szegeden ideálisabbak a munkakörülmények, jó az infrastruktúra, megfelelő az úthálózat, az önkormányzat pedig jó partnere az ide települő vállalkozásoknak.

A várossal elsősorban közlekedésszervezési ügyekben és ingatlanstratégiai kérdésekben kezdődtek el az együttműködési tárgyalások.

„További dinamikus bővülésben gondolkodunk, ezért minden bizonnyal előbb-utóbb kinőjük a mai helyünket, és költöznünk kell. Hosszabb távon ebben tud majd jó segítséget nyújtani az önkormányzat.” – tette hozzá Nemcsók Levente.

Egyelőre azonban szinte teljesen belakják az Etelka sori több szintes épület első emeletét.

Az irodavezető azt is elmondta, hogy náluk nem túl nagy, éppen ideális, 6-7 százalékos a fluktuáció: „A nálunk dolgozók több mint nyolcvan százaléka diplomás, akad közöttünk biológus, tanár és közgazdász. Fontosnak tarjuk és büszkék vagyunk arra, hogy legalább minden tizedik munkatársunk megváltozott munkaképességű.”

Nemcsók Levente szerint nincsenek munkaerőgondjaik, de mindjárt hozzá is teszi, ma már a versenyképes jövedelem önmagában kevés, egyre többet számítanak a megfelelő munkakörülmények, amelyekre igyekeznek nagyon odafigyelni.

Az elmúlt években nem véletlenül nyerték el két alkalommal is a Legjobb Munkahely Díjat nagyvállalati kategóriában.

Forrás: www.szeged.hu

Fotók: Szabó Luca