Épül a Szegedi Ifjúsági Centrum

Épül a Szegedi Ifjúsági Centrum

Épül a Szegedi Ifjúsági Centrum, a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló létesítmény bokrétaünnepét pénteken tartották.

A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a Market Zrt. kivitelezésében megvalósuló beruházás átlagosan kétszáz embernek ad munkát, többségük helyi vagy környékbeli. A szerkezetépítési munkák befejeztével hamarosan megkezdődhetnek a belső munkálatok és a homlokzat becsomagolása. A tető lemezelésével párhuzamosan zajlik a szigetelés, a lépcsőelemek elhelyezése, az útépítési munkák egy része, valamint az edzőpályák kivitelezése.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök korábban elmondta, az egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi feladatainak ellátásához kapta meg az egykori Napfény Kempinget, ehhez vásárolt önkormányzati és magántulajdonú területeket, ahol tavaly ősszel indult el a Szegedi Ifjúsági Centrum kivitelezése.

A központ az egyházmegye által ellátott 4 ezer állami gondozott gyermek, valamint a saját fenntartású köznevelési intézményeiben tanuló 11 ezer diák szabadidős, kulturális és sportrendezvényeinek szolgál majd helyszínül.Germán Géza, a szeged-csanádi egyházmegye főépítésze a beruházás alapkőletételekor közölte, a 10 hektáros területen UEFA 4-es előírásoknak megfelelő,8 ezer férőhelyes stadion épül, amelynek földszintjén egy kápolna is helyet kap.A felnőtt és utánpótláscsapatokat három hibrid, fűtött edzőpálya szolgálja majd.

Épül egy szabvány kézilabdapálya méretű rendezvénycsarnok, három teniszpálya, egy napvitorlával védett grundfoci pálya, gyermek és felnőtt játszótér,valamint a sportolókat kiszolgáló öltözőket és szabadtéri színpadokat alakítanak ki, és a kempinghez tartozó 45 szobás, 90 férőhelyes egykori szállóépületet is felújítják.

Fotó: Az épülő Szegedi Ifjúsági Centrum centerpályája – Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Forrás: www.origo.hu