"Community Meeting Extra" - Fókuszban: Szeged

"Community Meeting Extra" - Fókuszban: Szeged

A „Community Meeting Extra Szeged” c. rendezvény december 4-én került megrendezésre a Marriott Hotelben. A HOA-val (Hungarian Service & Outsourcing Association) közös Szeged Pólus-esemény sikeres volt, színvonalas előadások hangzottak el.

A HOA elnöke, G. Nagy Balázs, valamint Ránki-Kovács Richárd igazgató nyitották meg az eseményt, majd Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester mutatta be a szegedi befektetési környezetet.

Ezután Plavetz Péter befektetés-ösztönzési csoportvezető befektetés-ösztönzési tevékenységünkről tartott előadása következett.

A Szegedi Tudományegyetem részéről Dr. Csóka Ildikó, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai igazgatója vett részt előadóként a rendezvényen: többek között a Science Park-beli tervekről, az egyetem és az SSC-szektor képviselőinek kapcsolatáról, illetve az ágazathoz kapcsolódó képzésről ejtett szót.

A kávészünetet követően került sor az IT Services Hungary Kft. vezérigazgatójának, Erik Slooten-nek a bemutatkozó előadására, melyben vázolta az ITSH tevékenységét és terveit. Ezt követően Knezevics Viktor országigazgató mutatta be a BP image videóját, valamint a szegedi irodanyitásról szóló összeállítást.

Ezután került sor a panelbeszélgetésre Nagy Sándor, Dr. Csóka Ildikó, Erik Slooten és Knezevics Viktor részvételével, melynek témája Szeged, mint potenciális SSC helyszín volt. Moderátorként Ránki-Kovács Richárd működött közre.

Nagy Sándor elmondta, a város toleráns és nyitott szellemben várja az új vállalkozásokat (például átmeneti irodakínálattal), hogy – ahogyan mondani szoktuk – a civilizáció előnyeit annak hátrányai nélkül élvezzék. A már városunkban működő SSC cégek kezdeményezését egy közösség létrehozására szívesen fogadja és támogatja a városvezetés, mert új ötleteket, frissességet hoznak a szegedi – üzleti – életbe.

A két utolsó programpont a Cédrus Liget, illetve a Centrum Palace Irodaház bemutatása volt. Előbbit Lekeny Márk ügyvezetőtől (Hansa-Kontakt Inv. Kft.) hallhattuk, aki elmondta, hogy a 600 lakásos Cédrus Liget lakóparkon belül kb. 10.000 nm-nyi irodateret, üzlethelyiséget terveznek kialakítani. Utóbbiról pedig Ecsődi Miklóstól (Colliers Magyarország Kft.) tudtunk meg részleteket.

Az általunk összeállított, a helyszínen a résztvevők által kitöltött rövid kérdőívek visszajelzésül szolgálnak: a 4-es, 5-ös értékelésű „statisztikák” azt mutatják, hogy vendégeink szívesen részt vennének egy újabb, Szegedről szóló rendezvényen.

Fotók: Piltner Péter